Styl pražení tmavější - Full city Způsob přípravy Espresso, moka konvička, ...více
Tato káva je směsí vybraných druhů arabik. Je tmavěji pražená, takže zaujme především příznivce italské kávy. V chuti můžete ucítit karamel a kakaové tóny. Skvěle se hodí pro přípravu espressa a moka konvičky.
Tuto směs jsem vyvíjel pro ty, kteří nemají rádi kyselost v kávě. Díky tmavějšímu pražení vynikají především zemité chutě bez kyselosti. Skvěle se hodí pro přípravu typických italských ristrett.
Richard Stehlík
Způsob pražení určuje chuť kávy. Čím déle se káva praží, tím více získává hořkosti na úkor kyselosti. Naopak u světle pražených káv bude dominantní chuť kyselá.
Tato káva je pražena při 224 stupních celsia na tmavější pražení, stupeň Full City. Jde o s tmavější pražení, kdy zrno bude mít hnědší barvu. Při pražení této kávy je záměr, aby bylo docíleno jemné hořkosti s dochutí čokolády.
Specifikace kávy
Složení: směs arabik
Chuť: Jemná hořkost, čokoláda
Druh kávy: zrnková
Stupeň pražení: Full City - střední až tmavější (zrna jsou tmavě hnědá, bez acidity převažující jemná hořkost)
Příprava: Espresso, moka konvička, French press
Dodavatel: Houdek a Stehlík s.r.o., Táborská 149; 615 00 Brno/ IČ: 04185536