Knih o kávě existují desítky. Které jsou ale skvělou investicí a ze kterých příliš mnoho informací nezjistíte? Dozvíte se v dnešním žebříčku.
5 nejlepších knih o kávě
Pořadí | Obrázek | Produkt | Hlavní výhody | Cena | Informace |
---|---|---|---|---|---|
1. | Velká kniha o kávě | Kniha z nakladatelství Smart Press, Od mistryně ČR v přípravě kávy, Pro běžné kávopijce i profi baristy | 579 Kč | Nejlepší cena Více informací | |
2. | Filtrovaná káva: Kompletní průvodce přípravou filtrované kávy | Kniha od nakladatelství Cpress, Autorka je oceňovanou baristkou, Obsahuje mnoho receptů na drinky i dezerty | 397 Kč | Nejlepší cena Více informací | |
3. | Manuál pro milovníka kávy: Jak si doma připravit tu nejlepší craft kávu | Přehled různých způsobů přípravy, Skvělá pro začátečníky i profíky, Dostupná v papírové i elektronické variantě | 315 Kč | Nejlepší cena Více informací | |
4. | Kávové opojení: víc než 100 receptů z celého světa | Zajímavé recepty i praktické informace, Přes 100 různých receptů, Skvělá i pro začátečníky | 382 Kč | Nejlepší cena Více informací | |
5. | Milovník kávy | Kniha z nakladatelství Pangea, 240 stránek, Vydání z roku 2020 | 514 Kč | Nejlepší cena Více informací |
Detailní rozbor nejlepších knih o kávě
Rozšířená verze zásadní Knihy o kávě z pera mistryně ČR v přípravě kávy
Petra Davies Veselá je mistryní ČR v přípravě kávy, podílí se na mezinárodních soutěžích a vede baristické kurzy (její první Kniha o kávě je v oboru zásadním titulem, kterého se prodalo přes 29 000 ks), rozšířila a aktualizovala svou první úspěšnou Knihu o kávě. Sepsala spoustu nových poznatků a zohledňuje své nové zkušenosti i velký rozkvět kávové kultury. Kniha je určena i těm, kteří svou první Knihu o kávě mají - obsahuje zcela nové fotografie a mnoho nových informací včetně nových receptů kávových nápojů.
Nádherné fotografie Davida Židlického vtáhnou čtenáře do děje. Zavedou je přímo na kávové plantáže, do pražíren či k zajímavým osobnostem z oboru. Kniha seznamuje s řadou nových metod přípravy kávy a receptur, s domácími i profesionálními mlýnky a kávovary a další vybavením. Také v ní najdete i praktické rady jak založit a úspěšně provozovat vlastní podnik.
Velkorysý formát a výjimečné vizuální, grafické a obrazové zpracování. Ideální dárek pro kohokoli, kdo miluje kávu. Pro běžné spotřebitele, kteří si dobrou kávu rádi uvaří doma, ale i pro profesionální kavárníky a baristy.
Petra Davies Veselá
Káva jí naprosto změnila život v roce 2004, kdy si otevřela kavárnu v Jílovém u Prahy. Účastnila se řady soutěží v přípravě kávy a stala se dvakrát Mistryní České republiky v její přípravě. V průběhu let začala pomáhat s pořádáním baristických soutěží a zasedá v porotě jako degustační nebo jako hlavní porotkyně. Měla možnost několikrát porotcovat i finálové kolo na Mistrovství světa baristů.
V roce 2008 otevřela školicí centrum v Jílovém u Prahy a pořádá různá kávová školení. Pracuje se začátečníky, domácími nadšenci, ale i s pokročilejšími baristy a s nově otevíranými kavárnami. V roce 2010 vydala Knihu o kávě, které se prodalo přes 30 tisíc kusů. O tři roky později prodala svou kavárnu a od té doby se soustředí na baristická školení.
Autorka Petra Střelecká je zakladatelkou kavárny a pražírny kávy Industra Coffee v Brně, oceňovanou baristkou na světových soutěžích a lektorkou kávových kurzů. Ve své knize se s vámi podělí nejen o své zkušenosti s přípravou kávy, ale také o to, jaké to je otevřít si kavárnu na „špatném“ místě a jak se vlastně dobrá kavárna pozná. Najdete zde i spoustu receptů na kávové drinky nebo dezerty, na které se do Industry sjíždí hosté až z Prahy.
Milovníci kávy ocení vyčerpávající přehled různých způsobů přípravy kávy, jejich druhů i triků, jak udělat nápoj ještě chutnějším
Autorka si s vysvětlováním, co všechno příprava chutné kávy obnáší, co je k tomu zapotřebí, dala neskutečnou práci a její výsledek stojí opravdu za to. O tom ostatně svědčí ohlasy a ocenění, které za knihu dostává.
Dozvíte se například, co vše ovlivňuje kvalitu kávy, její sílu, hořkost, a naučíte se kávu správně kupovat, mlít, dávkovat, zalévat. Poučíte se o různých druzích kávy, které si můžete uvařit, a postupně se vyznáte v celé hitparádě nejrůznějších mlýnků, kávovarů, filtrů, konvic a dalších pomůcek, které nabízí náš trh. A nejen vyznat, vy se je naučíte i správně používat!
Poznáte, jaké druhy kávy se pěstují, čím se od sebe navzájem odlišují, odkud se dovážejí. Budete umět rozlišovat jejich vlastnosti, aroma, chutě a příchutě. A na závěr se naučíte všelijaké triky, když se něco nepovede, uvařená káva je příliš slabá, nebo naopak příliš hořká, nebo se vám prostě povedlo koupit nekvalitní produkt.
Na vše má tato kniha radu a vy díky ní budete mít požitek z pití kávy daleko větší než dříve.
Vše, co potřebujete vědět o kávě: historie pěstování, tipy na přípravu, vybavení a 100 receptů
Vůně čerstvě pražené kávy je jednou z nejkrásnějších na světě – pokud s tímto tvrzením souhlasíte, potom je pro vás Kávové opojení nezbytností. Najdete zde nejen zajímavosti o historii pěstování různých odrůd, ale především tipy, jak si doma připravit tu nejchutnější kávu a jaké vybavení budete potřebovat. Kniha také obsahuje přes 100 receptů na alkoholické i nealkoholické nápoje s kávou.
tu první jsem četl, je fakt dobrá