BrainMax Adaptogenic Coffee: K čemu je dobrá káva s houbami?

Naposledy upraveno: 5. srpna 2022

Máte pocit, že klasická káva už na vás nemá ten samý efekt, jaký měla ještě před pár lety? Je to možné, protože na kofein se dá vytvořit tolerance jako na cokoliv jiného. A právě pro tyhle případy může být dobrou volbou Brainmax Adaptogenic Coffee, což je káva s přídavkem funkční houby lion's mane, rhodioly a l-theaninu. Jak taková káva chutná? A k čemu je vlastně dobrá? Na to se podíváme v naší dnešní recenzi.

BrainMax Adaptogenic Coffee
Publikováno: 5. srpna 2022
Upraveno: 5. srpna 2022
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Káva
Chuť
7.0/10
Aroma
9.0/10
Příprava
10.0/10
Složení
9.0/10
Cena
7.0/10
Celkové hodnocení
8.4
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro BrainMax Adaptogenic Coffee
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  699 Kč

Co Brainmax Adaptogenic Coffee vlastně obsahuje?

Ze všeho nejdřív se pojďme podívat na složení Brainmax Adaptogenic Coffee, protože to je v případě této kávy pravděpodobně tím nejzajímavějším. Tato káva je totiž instantní a jedná se o výběrovou africkou robustu, která pravidelně podléhá testování na mykotoxiny, pesticidy i těžké kovy. Na této kávě musíme ocenit, že výrobce přesně uvádí množství kofeinu, což je skvělé zejména v případě, že nechcete za den přijmout vyšší než doporučované množství tohoto stimulantu.

To, čím se tato káva odlišuje od ostatních, jsou ale další složky. Jmenovitě se jedná o organické kokosové mléko s obsahem MCT mastných kyselin prospěšných pro metabolismus, dále o extrakt z korálovce ježatého, který používali mniši pro podporu koncentrace (což naznačily i některé studie), rhodiolu s antioxidačními a adaptogenní účinky a l-theanin, který může spolu s kofeinem podporovat koncentraci a mentální výkon.

Adaptogenic coffee brainmax

Jak jsme si kávu připravovali?

Jelikož se jedná o instantní kávu, připravovali jsme ji naprosto klasicky. Jak jsme zmiňovali v samostatném článku, instantní káva je většinou z robusty a tento produkt není výjimkou. Na druhou stranu ale káva tvoří jenom 50% tohoto produktu a obsah kofeinu v jedné dávce není nějak šíleně velký. Aby nedošlo k narušení funkčnosti přídavných surovin, doporučujeme používat vodu o teplotě kolem 70 stupňů Celsia. Rozhodně se vyvarujte vřelé vody, která by narušila jak chuť, tak funkčnost produktu.

Jak nám káva chutnala?

Navzdory přídavku kokosového mléka je káva celá černá a chutná jako typická robusta. Chuť je spíše zemitá, poměrně hořká, s tóny tmavé čokolády, tabáku a náznaky dehtu. Zmiňovaný extrakt z korálovce, kokosové mléko ani rhodiola v kávě nijak výrazně nepůsobí a upřímně řečeno jsem nezaregistroval, že by do chuti nějak zasahovali. Po stránce chuti se nedá říct, že by káva byla srovnatelná třeba s kávami z našeho žebříčku nejlepších káv, které jsme ochutnali. Na druhou stranu ale nepůsobí ani nijak špatně a pokud máte rádi robustu, určitě si na ní pochutnáte.

Co říkáme na cenu?

Pokud jde o cenu, Brainmax Adaptogenic Coffee obsahuje 37 plnohodnotných dávek po 8 gramech a stojí orientačně asi 600 korun. To vychází na nějakých 16 korun za jednu dávku, což upřímně řečeno je poměrně dost peněz. Respektive znamená to, že cenově vychází dráž než naprostá většina kvalitních káv ze supermarketu a dokonce i dráž než mnoho prémiových káv.

Tabulka cen pro BrainMax Adaptogenic Coffee
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  699 Kč

No a to by od nás bylo pro tento článek všechno. Doufáme, že se vám líbil a třeba vás přiměje vyzkoušet novou kávu. Podle nás za to Brainmax Adaptogenic Coffee stojí!

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.