L'Or Columbia: Intenzivní káva, která nemusí být pro každého [recenze]

Naposledy upraveno: 3. prosince 2021

Co se vám vybaví, když se řekne Kolumbie? Pro někoho je to úžasná příroda, někdo si vzpomene na skvělé jídlo a někomu tahle poměrně nebezpečná země evokuje drogy včele s Pablem Escobarem. Nám se samozřejmě vybaví káva. A když je řeč o kávě, podíváme se v dnešní recenzi na kávové kapsle L'Or Colombia. 

L'Or Columbia
Publikováno: 3. prosince 2021
Upraveno: 3. prosince 2021
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Káva
Chuť
6.0/10
Příprava
10.0/10
Aroma
9.0/10
Složení
10.0/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnocení
8.9
z 10 bodů
Tabulka cen pro L'Or Columbia
Obchod
Cena
Odkaz

100% arabika, které není co vytknout 

Kávové kapsle L'Or Colombia představují 100% arabiku, která je dle slov výrobce inspirována Kolumbií. Nikde však nenajdete informací o tom, že by se jednalo přímo o kolumbijskou kávu. Jisté je jen to, že se jedná a kávu s certifikací UTZ, která je pěstovaná udržitelnými výrobními metodami a cílem jejího pěstování je zlepšení životních podmínek pěstitelů. Intenzita kávy je podle slov výrobce  8 ze 14 a kapsle jsou kompatibilní se všemi kávovary Nespresso. 

Velmi jednoduchá příprava 

Jelikož se jedná o kávové kapsle, disponují velmi jednoduchou přípravou. Stačí kapsle umístit do jakéhokoliv kávovaru Nespresso vyjma nejnovějšího modelu Vertuo a stisknutím tlačítka si kávu připravíte. Kávovary nabízí většinou možnost větší a menší kávy, takže si můžete šálek připravit přesně podle svých preferencí.

Skvěle voní, ale chuťově není pro každého

L'Or Colombia představuje neuvěřitelně komplexní kávu. Nejdříve vás po přípravě zaujme poměrně širokospektrá vůně s lehce nasládlými tóny vanilky, oříšků a lehce ovocným závěrem, jež dokreslují ještě náznaky skořice. Chuť je pak také komplexní, ale možná ne úplně harmonicky vyladěná. Samozřejmě ucítíte náznaky karamelu, které jsou dány mimo jiné stupněm pražení. Do toho se ale promítá určitá kyselost s tóny zelených jablek a citrusového ovoce. Proti kyselejším kávám nic nenamítáme, ale tady nám ta souhra chutí úplně nesedí. Každopádně každý jsme jiný, třeba tohle bude káva přesně pro vás. My ji i přes drobný chuťový nesoulad hodnotíme velmi kladně a doporučujeme ji vyzkoušet. 

Designově vypadají kapsle moc hezky

Příjemná cena 

Zatímco dražší kapsle vychází mnohdy i přes 100 korun za balení, L'Or nabízí skvělý poměr ceny a kvality. Standardně je k sehnání balení deseti kapslí za cenu kolem 90 Kč, ale je to běžná supermarketová značka, takže když si počkáte na slevy, můžete se dostat až třeba na 75 Kč. A to je skutečně příjemná cena. 

Tabulka cen pro L'Or Columbia
Obchod
Cena
Odkaz

Závěr: Káva, která stojí za zkoušku 

Závěrem drobná rekapitulace. Colombia je stoprocentní arabika, která má úžasnou vůní, ale chuťově nemusí vyhovovat úplně každému. Vzhledem k ceně ji ale přesto doporučujeme hodit při další návštěvě supermarketu do košíku a ochutnat ji. Kdo ví, třeba si ji zamilujete. 

 

No a to by od nás bylo pro tuhle recenzi vše. Máte nějaké otázky? Nebo se jen chcete podělit o svůj názor? Dejte nám vědět do komentářů! 

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.