L'Or Decaffeinato: Skvělé bezkofeinové kapsle za dobrou cenu [recenze]

Naposledy upraveno: 10. prosince 2021

Bezkofeinová káva zažívá poslední dobou obrovský boom. Někdo ji vyhledává, protože mu kofein nedělá dobře, někdo ale třeba jen pije kávu ve večerních hodinách a nechce, aby mu jeho oblíbený nápoj komplikoval usínání. Jakou ale v takovém případě vybrat kávu? My vyzkoušeli bezkofeinovku od L'Or a dnes se s vámi podělíme o zkušenosti.

L'Or Decaffeinato
Publikováno: 10. prosince 2021
Upraveno: 10. prosince 2021
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Kávové kapsle
Chuť
9.0/10
Příprava
10.0/10
Aroma
9.0/10
Složení
10.0/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů
Tabulka cen pro L'Or Decaffeinato
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  104 Kč

Co je tahle káva zač?

Bezkofeinová káva od L'Or představuje 100% arabiku, která se vyznačuje sama o sobě nižším obsahem kofeinu ve srovnání srovnání robustou. V tomto případě ale arabika samozřejmě prošla  dalšími úpravami, aby kofeinu obsahovala jen naprosté minimum. Ve výsledku je tak káva vhodná ve večerních hodinách i pro lidi, kteří kofein nesnáší příliš dobře. Bezkofeinová káva si totiž při správném zpracování stále zachovává skvělou chuť a většina lidí tak vůbec nepozná rozdíl oproti klasické kávě. 

V repertoáru společnosti L'Or najdete celou řadu výborných káv.

Příprava stisknutím tlačítka 

Kávové kapsle L'Or Decaffeinato disponují extrémně jednoduchou přípravou – stačí jen zmáčknout tlačítko a kávovar za vás připraví výbornou kávu. Tyto kapsle se hodí do kávovaru značky Nespresso, se kterými máme i my bohaté zkušenosti a které můžeme jenom doporučit. Příprava kávy je naprosto jednoduchá a vzniklý nápoj chutná výborně. Za povšimnutí stojí i intenzita, protože takto připravená káva je většinou silná a má příjemnou pěnu, kterou bez kávovaru jen těžko vytvoříte.

Až překvapivě komplexní chuť

Některé bezkofeinové kávy mají tendence působit chuťově zcela nevýrazně a plytce, ale to rozhodně není případ L'Or. Při pití nás totiž překvapila velmi jemnou vůní s jasnými tóny kakaa a lehoučkými dozvuky tabáku, v chuti se odráží navíc ještě bobulovité ovoce. Celkově káva působí naprosto vyváženě a její příjemně nasládlá chuť dobře vynikne i s mlékem, takže pokud rádi pijete třeba Latte nebo Flat White, bude L'Or Decaffeinato skvělý základ. 

Designově vychytané kapsle s úžasnou kávou uvnitř.

Velmi příjemná cena 

Každý majitel kapslového kávovaru je nejspíš obeznámen s tím, že přístroj má nízké pořizovací náklady, avšak poměrně vysoké náklady provozní. Cena kapslí mnohdy přesahuje 100 korun za balení. To ale není případ L'Or, protože jejich bezkofeinová verze vychází zpravidla kolem 90 Kč za balení čítající 10 kapslí. Jedná se o kávu běžně dostupnou i třeba v supermarketech, takže pokud vyhledáváte různé slevy a nevadí vám si na kávu počkat, můžete ji sehnat klidně i za 70 korun, což už je velmi příjemné. 

Tabulka cen pro L'Or Decaffeinato
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  104 Kč

Závěr: Káva se skvělým poměrem ceny a kvality

Pokud se rozhodnete kávu L'Or Decaffeinato vyzkoušet, troufáme si tvrdit, že nebudete litovat. Je to skvělá káva, která dobře chutná a zároveň neobsahuje kofein, takže ji můžete pít kdykoliv a vlastně se ani nemusíte v konzumaci nijak omezovat. 

No a to by od nás bylo pro tuto recenzi všechno. Jestli se vám líbila, budeme moc rádi za její sdílení. Na případné dotazy se určitě neváhejte zeptat v komentářích. 

 

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.