Články o kávě

KAM NA VÝBĚROVOU KÁVU V NÁKUPNÍM CENTRU? Do Ostravanky Coffee Shop.

Tip na kavárnu Ostravanka v nákupním centru Forum Nová Karolina jsme dostali při návštěvě pražírny La Boheme Cafe ve Vítkově. Tato pražírna je výhradním dodavatelem kávy pro Ostravanku, proto jsme na ni byli nesmírně zvědaví a ještě ten den se tam vydali.

Nejmladší ze sítě kaváren Ostravanka Coffee Shop najdete ve 2. patře nákupního centra Forum Nová Karolina, které se nachází na ulici Jantarová ve středu Ostravy. Kavárna má rohovou dispozici a prostor otevřený do dvou stran. Už na první pohled tak působí velmi příjemným, vzdušným dojmem. Její protředí je stylové a moderní, současně však velice útulné. Ladění barev do tmavě hnědé a krémové jen podtrhuje pohodovou atmosféru a posezení doplněné o polštáře přímo vybízí návštěvníky centra k zastavení a objednání šálku kávy.

Sortiment kavárny

Nabídka této nekuřácké kavárny je vskutku lákavá. V Ostravance si můžete dopřát výbornou kávu, kvalitní sypaný čaj, lahodnou čokoládu, k zakousnutí pak čerstvé slané i sladké pečivo nebo výtečné zákusky a dorty. Během ranních hodin podávají i snídaňová menu.

Nás však v první řadě zajímalo, jak je to tu s kávou. Hlavní část široké nabídky káv tvoří nápoje na základě italského espressa. Nutno podotknout, že espresso vypadá tak, jak by italské espresso vypadat mělo. Ochutnat tu můžete i kávové speciality jako je medové espresso a v létě jistě oceníte ledové varianty cappuccina, espressa nebo latte macchiata. Příjemnou změnou oproti běžným kavárnám je možnost objednat si také šálek filtrované kávy z kávovaru. Pokud nestíháte v kavárně posedět, jakoukoliv kávu Vám rádi připraví také „s sebou“.

Výběrová káva v nákupním centru

Největší předností kavárny je skutečnost, že nápoje jsou připravované z kávy prvotřídní kvality. Tato výběrová káva je do podniku dodávána pražírnou v pravidelných týdenních intervalech, vždy čerstvě pražená. Základem nápojů z espressa je kávová směs La Boheme Espresso ze 100% Arabik – Brazílie, Ethiopie a Guatemaly. Filtrovaná káva se připravuje z výběrových káv jednodruhových. V Ostravance máte navíc skvělou příležitost si čerstvě praženou kávu zakoupit také domů. V denní nabídce zrnkové kávy na váhu najdete vždy espresso směs a další 3–4 druhy 100% prémiové Arabiky.

Jak návštěvníci nákupního centra reagují na výběrovou kávu? Na to jsme se zeptali provozní podniku, sympatické Renáty Lochmanové. „Jsou lidé, kteří ji ocení, to jsou spíše takoví, co se v kávě vyznají a které zajímá, co pijí. A pak jsou i takoví, kterým je to úplně jedno a kvalita kávy je nezajímá. Ale je čím dál více lidí, kteří espresso z výběrové kávy umějí náležitě ocenit. I tady v nákupním centru již máme své stálé zákazníky a ti se k nám pro dobrou kávu pravidelně vracejí,“ odpovídá s úsměvem.

Zajímalo nás také, co znamená tzv. espresso czecho, které jsme objevili v denní nabídce káv. „Espresso czecho je vlastně tzv. velké české presso. Víme, že espresso není ani malé ani velké, espresso je jen jedno. Bohužel k nám stále chodí mnoho zákazníků, kteří si žádají právě české presso,“ vysvětluje Renáta. Espresso czecho je tedy možné chápat jako snahu kavárny o prozákaznický přístup. 

Celkový dojem

Ostravanka Coffee Shop No. 4 patří k těm kavárnám, do kterých se budete rádi vracet. V této kavárně je atmosféra natolik poklidná a příjemná, že si jen stěží uvědomíte, že jste uprostřed rušného nákupního centra. Přípravě kávy a kávě samotné tu věnují takovou péči, jakou si obojí zaslouží. Milovníci dobré kávy si v Ostravance přijdou na své, ať už si objednají výborné italské espresso nebo cappuccino nebo filtrovanou kávu z čerstvě pražené výběrové kávy. Skvělá je také možnost si tuto kávu zakoupit domů jako zrnkovou na váhu. Až budete mít cestu do nákupního centra Forum Nová Karolina, určitě se tu zastavte. Dopřát si šálek lahodné kávy v Ostravance rozhodně stojí za to!

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.