Poslední dny jsou skutečně mrazivé. Sotva přijde člověk domů z práce, už staví vodu na čaj, aby se ohřál. Pokud si však chete lahodně horké pohlazení na duši užít i s kávou a přitom milujete sladké, podívejte se na tři recepty, které jsme vám pro inspiraci vybrali.
Ten první jsme objevili na stránce, je pořádně čokoládový a jeho příprava zabere jen 5 minut.
1. COFFEE HOT CHOCOLATE
Na pořádně čokoládovou kávu budete potřebovat 1 a 1/2 hrnku mléka, 2 lžičky neslazného kakaového prášku, 200 g kvalitní čokolády, dle vlastních preferencí hořké nebo mléčné, 1 šálek kvalitní kávy a marshmallows.
V hrnci na mírném ohni spojíte mléko, kakao a čokoládu a směs mícháte dokud se čokoláda úplně nerozpustí - přitom ji ale nesmíte přivést k varu. Přilijte kávu, promíchejte a rozlejte do šálků. Podle originálního receptu je nápoj o to lepší, když jej nahoře ozdobíte marhsmallows.
Dále jsme chtěli spojit kávu s tradičními dezerty, a proto jsme se na webu Foxes Love Coffee inspirovali Karamelovým Brulée Coffee.
2. CARAMEL BRÛLÉE COFFEE
Na přípravu této dobroty budete potřebovat 1 šálek mléka, 1/4 šálku tekutého karamelu (karamel můžete připravit doma, receptur je spousta, my doporučujeme nechat zkaramelizovat cukr krystal a spojit se smetanou, min. 31%, a to v poměru 1:1), dále lžičku hnědého cukru, 2 šálky kávy a smetanu (šlehačku).
Na malé pánvi prohřejte za stálého míchání mléko spolu s karamelem (část si nechte na dozdobení) a hnědým cukrem. Zabere to asi pět minut, přičemž napohled se vytvoří kramelová pěna. Dále si připravte kávu a rozlejte ji do šálků. Rovnoměrně mezi šálky rozdělte karamelovou směs (nejspíš podle vlastní chuti) a pořádně promíchejte. Nakonec nápoje ozdobte šlehačkou a zbývajícím karamelem.
Se třetím receptem jsme se seznámili na stránce . Sladkou čokoládu nebo sladký karamel zde nahrazuje kondenzované mléko.
3. MEXICAN TRES LECHES COFFEE
Na přípravu potřebujete zhruba 350 ml filtrované kávy, 2 lžíce kondenzovaného mléka, 2 lžíce mléka (v origináním receptu je psané nízkotučné, ale nejspíš na tom zase tolik záležet nebude), 1 lžíci 12% smetany, mletou skořici, šlehačku a čokoládové hobliny.
Připravíte filtrovanou kávu a zvlášť ohřejte mléčné výrobky, které poté přilejete do kávy. Ozdobíte šlehačkou, skořicí a čokoládovými hoblinkami. Jednoduché a neskutečně sladké.