Styl pražení tmavější - Full city Způsob přípravy Espresso, frenchpress ...více
Čerstvě upražená zrnková bezkofeinová arabika od značky Dopraženo! z Kolumbie se projevuje hořkou čokoládovou chutí.
Doporučujeme připravovat jako espresso nebo na french press. Káva je upražena na stupeň full city, pro milovníky typické jemné hořkosti je to skvělá volba.
Kávová zrna jsou zbavena kofeinu nechemickou cestou. Zelená káva se nejprve napaří a poté za vysoké teploty vystaví proudu oxidu uhličitého zahřátého na extrémně vysokou teplotu. Do CO2 se vylouhuje pouze kofein, ostatní látky zůstávají uvnitř zrna.
Richard Stehlík
Způsob pražení určuje chuť kávy. Čím déle se káva praží, tím více získává hořkosti na úkor kyselosti. Naopak u světle pražených káv bude dominantní chuť kyselá.
Tato káva je pražena na stupeň full city. Jde o tmavější pražení, kdy zrno bude mít hnědší barvu. Při pražení této kávy je záměr, aby bylo docíleno jemné hořkosti s dochutí pražených ořechů a praženého obilí. Díky stupni pražení se po cca 7 dnech mohou začít na zrnkách objevovat olejové skvrny, nejde o vadu.
Dodavatel: Houdek a Stehlík s.r.o., Táborská 149; 615 00 Brno/ IČ: 04185536