Články o kávě

7 dárků, které potěší každého milovníka kávy

Vánoce se blíží závratným tempem, a stejně jako každý rok se proto musíme popasovat s otázkou, jaké dárky koupit našim blízkým. Vybírání dárků až na poslední chvíli je z nějakého důvodu něco jako náš národní sport. A tak se občas stane, že v předvánočním chaosu na někoho úplně zapomeneme, načež si na něj vzpomeneme až ve chvíli, kdy už na nějaké hloubavé přemýšlení opravdu není čas. Hrnek s nápisem “Nejlepší máma na světě” nebo “Nepotřebuju Google, moje žena ví všechno” přece celou situaci zachrání.

Pokud nechcete, aby měli vaši blízcí pocit, že se jim nenápadným způsobem snažíte naznačit, že se o ně absolutně nezajímáte a trávení vánočních svátků po jejich boku je pro vás pouze otravnou ztrátou času, takové situaci se raději vyvarujte. Vybrat dárek, který člověka opravdu potěší, nemusí být vůbec složité. Stačí znát jeho záliby a věci, co má rád. Abychom vám toto složité rozhodování ulehčili, připravili jsme pro vás seznam nejlepších vánočních dárků, pro každého milovníka kávy.

 

 

Aeropress

Těžko byste hledali jednodušší způsob, jak si připravit kvalitní kávu. Aeropress je synonymem pro jednoduchost a skvělou chuť. Celý proces zabere pouze pár minut, je velice snadný a potřebujete k němu žádné drahé příslušenství. I proto je aeropress tak populární. Filtrovaná káva navíc obsahuje velké množství kofeinu a zachovává si úžasnou chuť. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že aeropress ocení i lidé, kteří mají doma kávovar. Ten se totiž může z nenadání porouchat. Pokud nemáte doma jiné příslušenství k přípravě kávy, můžete se najednou ocitnout v situaci, kdy si kávu zkrátka nepřipravíte. A to nikdo z nás zažít určitě nechce.

Jaký aeropress vybrat? Jasnou volbou je aeropress od značky Aerobie. Ten disponuje mimo jiné redukcí na menší šálky, takže si díky němu můžete kávu připravit přesně podle svých představ.

Kupte si klasický AeroPress přímo na Upraženo.cz
Zkontrolovat cenu

Kvalitní zrnková káva

Kvalitní káva je univerzální dárek, kterým můžete své blízké obdarovat při jakékoliv příležitosti a nikdy nešlápnete vedle. Dobré kávy totiž není nikdy dost. Pokud víte, jakou kávu má obdarovaný nejradši, můžete hrát na jistotu. Když budete chtít, aby byl váš dárek něco extra, můžete ho překvapit něčím, co ještě neochutnal. Víte o pražírně, kterou si všichni chválí, ale váš blízký ji nezná? Volba je jasná! Osobně jsem objevil ty největší kávové klenoty právě tak, že mi je někdo daroval. Ochutnávat nové odrůdy žádného milovníka kávy jen tak neomrzí, takže nemusíte mít strach z toho, že by mu takovýto dárek neudělal radost.

Když budete kávu vybírat, dbejte především na její kvalitu. Pokud si s jejím výběrem nevíte rady, nezoufejte. Vyzkoušejte naši oblíbenou Brazílii z Ponto Alegre, na kterou v blízké době vyjdete podrobná recenze.

 

Vyzkoušejte vyníkající Ponto Alegre přímo na LázeňskáKáva.cz
Zkontrolovat cenu

Moka konvička

Pokud chcete svému blízkému darovat příslušenství k přípravě kávy, kromě aeropressu se nabízí spousta dalších možností. Jednou z nich může být moka konvička. Díky ní si můžete připravit velice silnou kávu s intenzivní chutí připomínající espresso. Její příprava je velice rychlá a jednoduchá. První moka konvička spatřila světlo světa v roce 1933 a od té doby patří mezi oblíbené způsoby přípravy kávy. Ačkoliv ji moderní metody tak trochu vytlačují do pozadí, pořád se najdou lidé, kteří na ni nedají dopustit. Naprostou klasikou mezi moka konvičkami je tzv. bialettka. Tato legendární konvice byla první prodávanou moka konvičkou a dodnes si zachovává svůj typický design. Moka Express od firmy Bialetti je must-have pro každého správného milovníka kávy.

 

Kupte si svoji bialettku přímo na LázeňskáKáva.cz
Zkontrolovat cenu

Termoska na kávu nebo čaj

Při ranním spěchu do práce si člověk zkrátka kávu nedokáže pořádně vychutnat. Proto si ji spousta lidí bere s sebou na cestu do termosky. Je jedno, jestli míříte do práce, do školy nebo kamkoliv jinam. Mít po ruce svoji oblíbenou kávu je prostě nutnost. A aby zůstala dlouho teplá, musí být v pořádně termosce nebo termohrnku. Kromě kávy si v něm navíc člověk může uchovat čaj nebo jakýkoliv jiný teplý nápoj. Něco takového rozhodně ocení každý, kdo mívá ráno naspěch. My můžeme vřele doporučit termosku Alpine Flask od společnosti Asobu, která dokáže kávu udržet horkou až na dlouhých 6 hodin. Navíc má objem až 530 ml, takže se do ní vejde hned několik šálků kávy.

Kupte si kvalitní a funkční termosku na DokonaláKáva.cz
Zkontrolovat cenu

Ruční pěnič mléka

Cappuccino je jedním z nejoblíbenějších kávových nápojů na celém světě. Nemůžete si ho ale připravit bez pořádně našlehaného mléka. Automatické a pákové kávovary ve většině případů disponují pěnící tryskou, to ale nedá říct o kávovarech na kapsle nebo například aeropressu. Pokud si připravujete kávu z kapslí nebo přes filtr a chcete si ji vychutnat s pořádně našlehaným mlékem, budete potřebovat samostatný šlehač. To se týká nejen cappuccina ale i dalších nápojů obsahujících mléko. Ruční šlehač bezpochyby ocení každý kávový nadšenec, který se doma nedobrovolně omezuje pouze na černou kávu. Skvělou volbou může být například ruční šlehač Bialetti, který dokáže našlehat mléko až do 6 šálků zároveň.

Objednejte si designově dokonalý ruční šlehač na TváKáva.cz
Zkontrolovat cenu

Automatický kávovar

V případě, že chcete svým dárkem udělat opravdu velký dojem, můžete svého blízkého obdarovat kávovarem. Ten uvítají i lidé, kteří kávou nemusí být nutně posedlí, ale rádi si ráno svůj šálek vychutnají. Jediný problém je, že kávovary patří do kategorie dražších dárků, především ty automatické. Nabízí ale velké množství způsobů přípravy kávy a každý její milovník z něj bude mít nepochybně velkou radost. Výhoda automatického kávovaru je univerzálnost využití. Ve většině případů se do něj dá použít jak zrnková, tak mletá káva. To je velká výhoda v porovnání s kávovary kapslovými, které jsou kompatibilní pouze s určitým druhem kapslí, takže mohou být pro obdarovaného značně limitující. S výběrem vám nepochybně pomůže naše srovnání nejlepších automatických kávovarů, ve kterém najdete ty nejlepší kávovary z různých cenových kategorií.

 S automatickým kávovarem si můžete připravit tu nejlepší kávu v pohodlí vašeho domova.
S automatickým kávovarem si můžete připravit tu nejlepší kávu v pohodlí vašeho domova.

Zelená káva

Pokud chcete svého blízkého překvapit něčím netradičním, darujte mu zelenou kávu. Ta dnes zažívá velký boom a má stále více a více fanoušků. V nepražených kávových zrnech totiž zůstávají látky, které se jinak při procesu pražení znehodnotí. Nejdůležitější z těchto látek je kyselina chlorogenová, která brání vstřebávání cukru a jeho následné přeměně na tuk. Celkově je zelená káva plná antioxidantů a slouží jako pomocník v boji s nadváhou. Nejedná se sice o žádný zázračný lektvar, ale určitě udělá radost nejednomu milovníkovi kávy. Jakou zelenou kávu vybrat? Naší jasnou volbou je Brazílie Santos. Jedná se o 100% nepraženou arabiku se skvělou chutí a naprosto kouzelnou vůní.

Vyzkoušejte výbornou zelenou kávu přímo na GourmetKáva.cz
Zkontrolovat cenu

Vybírání dárků nemusí být vždy stratisplný proces. Inspirujte se naším seznamen a zaručeně nebudete litovat. Co byste jako milovníci kávy nejvíce ocenili pod stromečkem Vy? Napište nám do komentářů a inspirujte tím i ostatní čtenáře.

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.