Články o kávě

KÁVA NENÍ JEN ČERNÁ

5 unikátních kávových receptů z celého světa.

Espresso zná dnes téměř každý. Ale už jste ochutnali kávu smíchanou se sýrem nebo kávové želé? Že ne? Potom je ten pravý čas začít objevovat nové chutě. Přinášíme vám exkluzivní recepty na přípravu kávy z různých koutů světa.

Finsko, Japonsko, Indonésie, Španělsko a Itálie. Tyto země našeho světa kromě řady přírodních krás a kulturních památek, skýtají také zajímavé recepty na nápoje spojené s kávou.

Finsko: Kaffeost

Káva a sýr spolu v jednom šálku? Zdá se vám tato kombinace nemožná? Ve středním Finsku je tento nápoj nazýván Kaffeost a je zde velmi oblíbený a populární. Do hrnku nasypete kousky sýra juustoleipä, zalejite horkou kávou a podáváte. Po dopití posledního doušku kávy následuje lovení kousků sýru ze dna hrnku čajovou lžičkou.

Japonsko: Coffee Jelly

Kávu si můžete kromě horkého espressa a ledové kávy vychutnat také jako dezert. V Japonsku si na kávě pochutnávájí v podobě Coffee Jelly. Nejedná se o nic jiného než o slazenou instatní kávu a želatinu, kterou necháte zatuhnout. V Japonsku se tento kávový dezert podává nejčastěji se šlehačkou, zmrzlinou či čokoládovou polevou.

Kávu dovezenou z Indonésie pil již nejeden z nás. Aby také ne, když se tato země řadí mezi jednu z největších producentů kávových zrn. Pili jste však někdo speciální Indonéský nápoj? Pokud máte rádi ostřejší kořeněnou chuť, mohl by vám šálek této kávy přijít k chuti.

Káva nazývaná Kopi Ende je totiž speciální káva s vůní a chutí zázvoru. Zázvor s kávou prochází celý proces přípravy již od samotného pražení. Na druhou stranu, možná tato káva po ránu působí jako super lomcovák po prohýřené noci.

Španělsko: Carajillo

Káva ve Španělsku se vaří dobrá a silná. Ale kávu Carajillo byste si určitě neměli dávat před cestou do práce. Tento kávový se tradičně podává s koňakem, rumem či whisky. K dotvoření chuti se přidává navíc ještě skořice, citron a cukr.

Jednoduché, že? A v létě velmi osvěžující.

Která kávová pochoutka z výše uvedených vás zaujala nejvíce? A kterou byste ani náhodou ochutnat nechtěli?

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.