Zobrazujeme akce z Vaší lokality: Woodbridge, United States

Horké kávové drinky:
Inspirace pro chladné dny

Poslední dny jsou skutečně mrazivé. Sotva přijde člověk domů z práce, už staví vodu na čaj, aby se ohřál. Pokud si však chete lahodně horké pohlazení na duši užít i s kávou a přitom milujete sladké, podívejte se na tři recepty, které jsme vám pro inspiraci vybrali.

 

Ten první jsme objevili na stránce I Knead To Eat, je pořádně čokoládový a jeho příprava zabere jen 5 minut.

1. COFFEE HOT CHOCOLATE

Na pořádně čokoládovou kávu budete potřebovat 1 a 1/2 hrnku mléka, 2 lžičky neslazného kakaového prášku, 200 g kvalitní čokolády, dle vlastních preferencí hořké nebo mléčné, 1 šálek kvalitní kávy a marshmallows. 

V hrnci na mírném ohni spojíte mléko, kakao a čokoládu a směs mícháte dokud se čokoláda úplně nerozpustí - přitom ji ale nesmíte přivést k varu. Přilijte kávu, promíchejte a rozlejte do šálků. Podle originálního receptu je nápoj o to lepší, když jej nahoře ozdobíte marhsmallows.

Coffee-Hot-Chocolate-4

Zdroj: I Knead To Eat

 

Dále jsme chtěli spojit kávu s tradičními dezerty, a proto jsme se na webu Foxes Love Coffee inspirovali Karamelovým Brulée Coffee.

2. CARAMEL BRÛLÉE COFFEE

Na přípravu této dobroty budete potřebovat 1 šálek mléka, 1/4 šálku tekutého karamelu (karamel můžete připravit doma, receptur je spousta, my doporučujeme nechat zkaramelizovat cukr krystal a spojit se smetanou, min. 31%, a to v poměru 1:1), dále lžičku hnědého cukru, 2 šálky kávy a smetanu (šlehačku).

Na malé pánvi prohřejte za stálého míchání mléko spolu s karamelem (část si nechte na dozdobení) a hnědým cukrem. Zabere to asi pět minut, přičemž napohled se vytvoří kramelová pěna. Dále si připravte kávu a rozlejte ji do šálků. Rovnoměrně mezi šálky rozdělte karamelovou směs (nejspíš podle vlastní chuti) a pořádně promíchejte. Nakonec nápoje ozdobte šlehačkou a zbývajícím karamelem. 

Caramel-Brulee-Coffee-4

Zdroj: Foxes Love Coffee

 

Se třetím receptem jsme se seznámili na stránce Isabel Eats. Sladkou čokoládu nebo sladký karamel zde nahrazuje kondenzované mléko. 

3. MEXICAN TRES LECHES COFFEE

Na přípravu potřebujete zhruba 350 ml filtrované kávy, 2 lžíce kondenzovaného mléka, 2 lžíce mléka (v origináním receptu je psané nízkotučné, ale nejspíš na tom zase tolik záležet nebude), 1 lžíci 12% smetany, mletou skořici, šlehačku a čokoládové hobliny. 

Připravíte filtrovanou kávu a zvlášť ohřejte mléčné výrobky, které poté přilejete do kávy. Ozdobíte šlehačkou, skořicí a čokoládovými hoblinkami. Jednoduché a neskutečně sladké. 

mexican-tres-leches-coffee-

Zdroj: Isabel Eats

 

Text: Markéta Turková, Kávové listy.cz 

Zdroje a fotografie: I Knead To EatFoxes Love CoffeeIsabel Eats

Čtěte také:

Unikátní kávové recepty z celého světa

Kávové nápoje, které zahřejí

Recept na dánský kávový punč




Komentáře ke článku Přidej vlastní komentář k článku

Přečtěte
si také

Aktuální
zprávy

Baratza Sette 270
očekávaný mlýnek na kávu

Firma Baratza přichází s novým mlýnkem Sette 270. Představuje nový způsob mletí díky mechanismu z dílny aeronautického inženýra.

Zobrazit článek
Sdílejte kávu s přáteli
Najdete nás na facebooku
Kávové listy na Facebooku