Zobrazujeme akce z Vaší lokality: Woodbridge, United States

Baratza Sette 270
očekávaný mlýnek na kávu

Firma Baratza přichází s novým mlýnkem Sette 270. Představuje nový způsob mletí díky mechanismu z dílny aeronautického inženýra.

Revoluční technologie mletí. Nový standart jednoduchosti, efektivnosti a odolnosti. Tak představuje firma Baratza svůj nejnovější produkt Sette 270. Tento mlýnek u nás teprve přichází na trh. Zatím neexistuje mnoho zákazníků, kteří by mohli podat zprávy, ale díky webu výrobce a zahraničním recenzím vzbuzuje  mlýnek už teď velká očekávání. Důvodů je hned několik.

Na kontrukci nového mlýnku Sette 270 se podílel letecký inženýr Christian Etzinger, Rakušan žijící ve Švýcarsku. Na jeho počest je celý mlecí mechanismus nazván „mechanismus Etzinger“. A právě tento mechanismus přináší dramatický odklon od předchozích řad mlýnků (nejen) značky Baratza.

baratza-sette270-promo-social-3

Inovativní řešení

Základ mlýnků tvoří mlecí kameny, vnitřní a vnější. Jeden z těchto kamenů se pomocí pohonu otáčí a tím dochází k mletí kávových zrn. U mlýnků Baratza to byl až doposud vnitřní kámen, který se otáčel. Etzinger tento mechanismus „převrátil“ – v Sette 270 se otáčí vnější mlecí kámen. Pohon je zajištěn velice silným motorem (tak silným, že byste na něm, podle spoluzakladatele firmy Baratza Kyle Andersona utáhli i náklaďák). Vnější prstenec svým otáčením zároveň vtláčí zrna dovnitř, takže ta jsou aktivně zapojována do mletí (běžné je, že zrna padají do mlecí soustavy pasivně, pouze působením gravitace).

Díky této inovaci se mlýnky Sette 270 mohou chlubit hned několika kvalitami.

  • Aktivní posun zrn umožňuje dosáhnout až dvojnásobné výkonnosti než u jiných stejně velkých mlýnků (porovnáváno se značkou Baratza).
  • Cesta kávy je vertikální - rovnou ze zásobníku skrz mlecí kameny do portafiltru. Tím lze zajistit skoro nulové zbytky kávy mezi mlecími kameny.
  • Dochází k mnohem menší produkci statické elektřiny (takže kávu nemáte všude kolem).

Screenshot-2016-05-08-21.59.44

Mlýnek je vhodný pro všechny metody přípravy, od espressa až po filtry. Lze na něm nastavit mletí ve 30 krocích (makro nastavení) a ještě jej v devíti jemných krocích doladit (mikro nastavení).  Pro firmu Baratza se mlýnek Sette stává nejžhavějším výrobkem, číslem jedna, a to díky poměru cena/výkon. V USA se prodává za 380 dolarů, což je jen o málo víc než předchozí model. Přináší však mnohem lepší výkon.

S270_PouringCoffee_TSH2364_Hires

Jen pro zajímavost, inspirací pro konstrukci mlecího mechanismu byl motor letadla. Děkujeme, pane Etzingere!

Za redakci Kávových listů Tereza Prejdová

Zdroje: perfectdailygrind.com, dailycoffeenews.com, baratza.com, prima-coffee.com

Čtěte také:

Když se mletí stává cílem  

Kávovar a budík v jednom

Vyrobeno z kávy: Možná vytvoří i stůl




Komentáře ke článku Přidej vlastní komentář k článku

Přečtěte
si také

Aktuální
zprávy

Top5coffee
Kolumbijský barista roku 2015 má svou kavárnu

Jak to vypadá, když si vítěz národního kola soutěže baristů otevře vlastní kavárnu?

Zobrazit článek
Sdílejte kávu s přáteli
Najdete nás na facebooku
Kávové listy na Facebooku